Overzicht meetings

Online meeting 1 – 4 september

Week challenge:
Challenge 1: Werk een les uit op een lesvoorbereidingsformulier (LVF) waarbij de leerlingen worden uitgedaagd op hun niveau en interesses. Het is hierbij belangrijk dat je precies weet wat de leerlingen willen en kunnen. Weet je dit nog niet? Begin dan met een oefening die ervoor zorgt dat je hier achter komt.

Challenge 2: Maak de eerste twee vragen van de opdracht ‘Group Coaching’. Aan de hand van deze vragen maak je een beginsituatie. En ga je een plan maken voor het behalen van het doel van de  lessenreeks.
Om een concrete beginsituatie te maken ga je een meting doen. Zorg dat je informatie verzameld als hoogte, afstand, snelheid en aantallen. 

Online meeting 2 – 11 september

 Week challenge:
Challenge 1: Maak de tweede en derde vraag van de opdracht ‘Group Coaching’. Nu je een concrete doelstelling en een heldere beginsituatie hebt is het tijd om te kijken hoe we het doel gaan behalen. Hiervoor ga je de verschillende mogelijkheden verkennen om in vijf lessen te komen tot het leerdoel. Er is zowel online als bij andere trainers veel informatie te winnen.

Challenge 2: Nu je weet wat je kunt doen ga je dit uitwerken in een lesplan van vijf lessen. Je hoeft nog niet alle lessen uit te schrijven. Maar begin met een ‘schets ontwerp’ en werk alvast de eerste les uit.

Praktijk A – 18 september

Week challenge:
Challenge 1: Maak de eerste drie vragen van individual coaching. Tijdens deze opdracht zoom je in op één sporter en ga je een plan uitwerken om zijn doel te bereiken. Dit vraagt nog meer sport specifieke kennis en coaching vaardigheden van jou.

Online meeting 3 – 25 september

Week challenge:
De opdrachten group coaching en individual coaching zijn opgestart en zul je de aankomende weken mee aan de slag gaan in de praktijk. Voor group coaching zal dit het uitvoeren van het lesplan zijn en individual coaching het uitwerken van een trainingsplan. 

Challenge 1: Een periode plan bestaat uit minimaal 20 weken. Gedurende deze periode zul je gaan naar een bepaald doel. Hierbij hoef je niet alle lessen uit te werken maar ga je een globaal plan opzetten.
Bekijk de vragen en maak een begin door de eerste drie vragen te beantwoorden voor je zelf.

 

Online meeting 4 – 2 oktober

Week challenge: 

Challenge 1: De opdracht ‘de leerling’ geeft je inzicht in de verschillende type personen en hun handelen. Doormiddel van een observatie ga je kijken welke type leerlingen je hebt en de verschillende aanpak die je hierbij kunt hanteren.

Challenge 2: De vragen bij de opdracht ‘Kwaliteit van communicatie’ geven je inzicht in je eigen spreken en hoe dit overkomt op een ander.

Challenge 3: Film een techniek die je lastig vindt om mensen mee verder te helpen.

Online meeting 5 – 9 oktober

Week challenge:

Challenge 1: Analyseer en bestudeer de gekozen techniek aan de hand van de opdracht ‘De beweging’ bij het hoofdstuk observeren. Werk dit uit in een verslag en lever de opdracht in.

Challenge 2: Bezoek en observeer een les van een andere trainer binnen of buiten jouw organisatie. Noteer je bevindingen en beantwoord de vragen.

 

Praktijk B – 16 oktober

Week challenge:

Challenge 1: Bereidt de komende (5) weken 5 lessen voor waarbij elke les één fundamental (fun, freedom, fitness, friendship of fulfilment) als thema wordt genomen. Het is aan je zelf welke technieken je behandelt. Kijk naar passende werkvormen die aansluiten op de fundamentals.

Nodig je praktijkbegeleider uit om feedback te geven aan de hand van het evaluatie formulier en evalueer dit samen na de les. Upload zowel het LVF als het evaluatie formulier in het platform.

Online meeting 6 – 23 oktober

Week challenge:

Challenge 1: ontleed de techniek die je hebt gekregen van Silvia. Uit welke bewegingen bestaat de techniek en wat zijn de aandachtspunten. 

Neem de uitwerking mee naar de fysieke bijeenkomst van volgende week. 

Heb je de opdracht ‘De beweging’ nog niet gedaan? Gebruik dan de opdracht van Silvia om deze opdracht te doen. 

Praktijk C – 30 oktober

Week challenge:

Jullie zijn aan de slag geweest met de turn elementen samen met Silvia. Helaas hebben jullie vanwege de tijd niet alle elementen kunnen behandelen. Deze komen 26 november aan bod.

Online meeting 7 – 6 november 

Week challenge:

Challenge 1: Uitwerken, geven en evalueren van de 5 fundamentals lessen.

Challenge 2: Daarnaast zullen jullie aan de slag gaan met het uitwerken van de PVB’s

Online meeting 8 – 13 novemeber

Week challenge:

Challenge 1: Maak de 9 vragen van de opdracht ‘Self Test’.

Online meeting 9 – 20 novemeber

Week challenge:

Challenge 1: Leren stopt nooit! Ook niet na afloop van dit traject. Kijk waar je nu staat door te reflecteren op je doelen en kijk wat de volgende stap gaat zijn.

Oefen examen – 26 november 

Week challenge:

Challenge 1: Doormiddel van feedback vindt verbetering plaats. Maak de laatste opdracht: “evaluatie traject”

De deadline voor het inleveren van de PVB’s is 1 januari.
Deze dien je in te leveren via het online platform.

Wij gaan in overleg met de KNGU om een examen moment te plannen voor PVB 2.1/3.1. Dit zal ergens begin maart zijn.

Downloads

Theorie

Hier kun je nog eens rustig de theorie terug lezen wat er besproken is of extra verdieping vinden op specifieke thema’s.

Bijlagen

Documenten die je nodig hebt voor het maken van de opdrachten zijn hier verzameld. Ook kun je de benodigde bijlage bij de opdrachten zelf vinden.

Lesmateriaal

Leuke lesideeën en praktische tools die je kunt gebruiken tijdens je lessen vindt je hier. Heb je een toffe tool of lesidee en wil je die graag delen met de andere trainers? Neem dan contact op zodat we deze kunnen toevoegen!