Overzicht meetings

Online meeting 1 – 18 september

Week challenge:
Challenge 1: Werk een les uit op een lesvoorbereidingsformulier (LVF) waarbij de leerlingen worden uitgedaagd op hun niveau en interesses doormiddel van een challenge. Het is hierbij belangrijk dat je precies weet wat de leerlingen willen en kunnen. Weet je dit nog niet? Begin dan met een oefening die ervoor zorgt dat je hier achter komt.

Challenge 2: Maak de eerste twee vragen van de opdracht ‘Group Coaching’. Aan de hand van deze vragen maak je een beginsituatie. En ga je een plan maken voor het behalen van het doel van de  lessenreeks.
Om een concrete beginsituatie te maken ga je een meting doen. Zorg dat je informatie verzameld als hoogte, afstand, snelheid en aantallen. 

Online meeting 2 – 25 september

Week challenge:

Challenge 1: Maak de tweede en derde vraag van de opdracht ‘Group Coaching’. Nu je een concrete doelstelling en een heldere beginsituatie hebt is het tijd om te kijken hoe we het doel gaan behalen. Hiervoor ga je de verschillende mogelijkheden verkennen om in vijf lessen te komen tot het leerdoel. Er is zowel online als bij andere trainers veel informatie te winnen.

Challenge 2: Nu je weet wat je kunt doen ga je dit uitwerken in een lesplan van vijf lessen. Je hoeft nog niet alle lessen uit te schrijven. Maar begin met een ‘schets ontwerp’ en werk alvast de eerste les uit.

Online meeting 3 – 2 oktober

Week challenge:

Challenge 1: De vragen bij de opdracht ‘Kwaliteit van communicatie’ geven je inzicht in je eigen spreken en hoe dit overkomt op een ander.

Challenge 2: Maak de eerste twee vragen van ‘individuele coaching’. Wanneer je een sporter hebt gevonden ga je samen kijken naar een concreet doel waar je aan kunt gaan werken. Hierna meet je de benodigde fysieke skills en maak je een video van de beginsituatie.

Challenge 3: Werk een hele les uit op een LVF voor de praktijk sessie. Test deze alvast tijdens één van de lessen die je deze week geeft bij je vereniging/organisatie. Upload deze les bij de opdracht ‘hele les’.

 

Praktijk A – 9 oktober

Week challenge:

Challenge 1: Maak de andere twee vragen van individual coaching. Hierbij ga je aan de slag met uitwerken van een actie plan.

Challenge 2: Analyseer en bestudeer de gekozen techniek aan de hand van de opdracht ‘De beweging’ bij het hoofdstuk observeren. Werk dit uit in een verslag en lever de opdracht in.

Online meeting 4 – 16 oktober

Week challenge:

De opdrachten group coaching en individual coaching zijn opgestart en zul je de aankomende weken mee aan de slag gaan in de praktijk. Voor group coaching zal dit het uitvoeren van het lesplan zijn en individual coaching het uitwerken van een trainingsplan.

Challenge 1: De opdracht ‘de leerling’ geeft je inzicht in de verschillende type personen en hun handelen. Doormiddel van een observatie ga je kijken welke type leerlingen je hebt en de verschillende aanpak die je hierbij kunt hanteren.

Challenge 2: Een periode plan bestaat uit minimaal 25 weken. Gedurende deze periode zul je gaan naar een bepaald doel. Hierbij hoef je niet alle lessen uit te werken maar ga je een globaal plan opzetten.
Bekijk de vragen en maak een begin door de eerste drie vragen te beantwoorden voor je zelf.

 

 

Online meeting 5 – 23 oktober

Week challenge:

Challenge 1: Bezoek en observeer een les van een andere trainer binnen of buiten jouw organisatie. Noteer je bevindingen en beantwoord de vragen van ‘Lesbezoek’.

Challenge 2: bij de opdracht ‘aansturen van een assistent’ ga je samen met je assistent een les opdracht bespreken, geven en evalueren. Film deze stappen en voeg samen tot één video en lever dit in.

Voor het 1:1 gesprek maak je de opdracht ‘Reality check’. Wees concreet en vermijd woorden als: goed, beter, meer, minder, etc.

Online meeting 6 – 30 oktober

Week challenge:

Challenge 1: Bereidt 5 lessen voor waarbij elke les één fundamental (fun, freedom, fitness, friendship of fulfilment) als thema wordt genomen. Het is aan je zelf welke technieken je behandt. Kijk naar passende werkvormen die aansluiten op de fundamentals.

Nodig je praktijkbegeleider uit om feedback te geven aan de hand van het evaluatie formulier en evalueer dit samen na de les. Upload zowel het LVF als het evaluatie formulier in het platform.

Praktijk B – 6 november

Week challenge: Kom als groep tot een plan voor de examen jam/les. Hiervoor zijn groepen gemaakt. Het is nu te zorgen voor een programma en deelnemers. Voor de volledige omschrijving kun je opdracht er bij pakken.

Online meeting 7 – 13 november oktober

Week challenge: Maak de 9 vragen van de opdracht ‘Self Test’.

Online meeting 8 – 20 november

Week challenge:

Challenge 1: Leren stopt nooit! Ook niet na afloop van dit traject. Kijk waar je nu staat door te reflecteren op je doelen en kijk wat de volgende stap gaat zijn.

Online meeting 9 – 27 november

Week challenge:

Challenge 1: Doormiddel van feedback vindt verbetering plaats. Maak de laatste opdracht: “evaluatie traject”

Examen voorbereiding.

De deadline voor het aanleveren van je LVF en het draaiboek + groep vragen (zie organisatie pagina) is 2-12-2022 om 10:00. 

Voor feedback dien je de documenten minimaal 24 uur voor de deadline aan te leveren. 

Downloads

Theorie

Hier kun je nog eens rustig de theorie terug lezen wat er besproken is of extra verdieping vinden op specifieke thema’s.

Bijlagen

Documenten die je nodig hebt voor het maken van de opdrachten zijn hier verzameld. Ook kun je de benodigde bijlage bij de opdrachten zelf vinden.

Lesmateriaal

Leuke lesideeën en praktische tools die je kunt gebruiken tijdens je lessen vindt je hier. Heb je een toffe tool of lesidee en wil je die graag delen met de andere trainers? Neem dan contact op zodat we deze kunnen toevoegen!